Ţigări electronice – Avantaje şi dezavantaje

Plus Minus

Ne aporpiem încet de Anul Nou şi ţigările electronice continuă să crească în popularitate, mulţi fumători găsind ţigările electronice ca o alternativă pentru ţigările tradiţionale. Poveştile de succes cu aceste produse le putem găsi pe site-uri, forumuri şi blog-uri. Cu toate acestea, oamenii au probleme în cele din urma să decidă dacă ţigările electronice sunt pentru ei sau nu sunt pentru ei.

Blog-ul nostru va posta mai multe articole prin care sperăm ca vizitatorii noştri să facă cu succes trecerea la ţigările electronice.

Articolul despre care voi vorbi mai jos vă va prezenta avantajele şi dezavantajele ţigărilor electronice şi vă va ajuta să decideţi dacă ele sunt o opţiune viabila pentru dumneavoastră.

Avantaje:

 

Sănătate: Efectele pe termen lung ale ţigărilor electronice asupra sănătăţii consumatorilor înca se studiază. Multe dinte efectele secundare ale fumatului clasic pot fi evitate cu ţigările electronice. Ele nu conţin mii de otrăvuri, agenţi cancerigeni sau gudron, substanţe care se găsesc în ţigările tradiţionale. Ţigările electronice sunt realizate din patru ingrediente: apa, propilenglicol, nicotina şi arome.

Preţ: Unii dintre voi probabil nu şi-ar dori neaparat să renunţe la fumat pentru sănătatea lor, ci pentru simplu fapt că nu mai au posibilităţi financiare. Dacă facem un calcul, un pachet de ţigări pe zi care costă 12 lei, într-o săptămîna cheltuim 84 de lei, iar pe lună aproximativ 330 de lei. Dacă fumam ţigări electronice ne trebuie o singură dată un kit electronic care ajunge pînă la 200 de lei şi trebuie schimbat în fiecare lună lichidul, care ajunge pînă la 60 de lei.

Prospeţime: Ţigările electronice emit foarte puţin miros. Aceste este un mare avantaj deoarece hainele tale, casa ta şi respiraţia nu vor mai mirosi ca o scrumieră.

Simţuri: Cei mai mulţi dintre fumatori observă că după utilizarea pe termen lung de ţigări tradiţionale, simţul mirosului şi al gustului se diminuează. Dacă vei alege ţigările electronice vei începe să îţi recuperezi aceste simţuri.

Standarde sociale: Cu ţigările electronice mulţi oameni simt că obiceiul lor este mult mai acceptat şi chiar apreciat. De asemenea, poate fi un aperitiv pentru a porni o conversaţie.

Confort: După cum se vede deja a venit iarna, iar temperaturile au scăzut foarte mult. Unii oameni s-au apucat de ţigări electronice şi pentru simplu fapt că nu trebuie sa stea în frig pentru a savura o ţigară electronică, ci pot să stea la căldură în casa lor

Arome: Pe piaţă exista mii de arome şi puteţi alege în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

Nicotina: Nicotina aflată în ţigara electronica este foarte slabă faţă de ţigara tradiţională, noi considerăm acest lucru un avantaj foarte bun.

Dezavantaje:

 

Reîncărcare: Ţigările electronice sunt alcatuite din mai multe componente şi necesită reîncărcare. În funcţie de model, bateriile vă vor ţine mai mult sau mai puţin.

Absorţia nicotinei: Este nevoie de mai mult timp pentru ca nicotina din vaporii ţigărilor electronice să fie absorbită în sistemul dumneavoastră decît fumul de ţigară clasică. Aceasta este o problemă minoră deoarece nu veţi avea pe moment aceeaşi satisfacţie pe care v-o dă ţigara tradiţională. Cu toate acestea, cei mai mulţi oameni s-au obişnuit rapid cu acest lucru.

Gust: Producătorii de e-lichide nu au fost capabili să imite exact gustul din ţigările tradiţionale. Unii au fost foarte aproape, dar cum ţigara electronică nu arde, nu va avea niciodată acel gust, dar găsim aici şi o parte bune şi anume că după o perioadă fumătorii de ţigări electronice vor găsi fumul si mirosul din ţigările tradiţionale ca fiind murdar şi scîrbos

V-am prezentat cîteva avantaje şi dezavantaje ale ţigărilor electronice şi voi mai reveni asupra acestui subiect.

Va doresc o zi bună!

Leave a Reply